Eigenaar afgebrande woonboerderij: 'Die wandelaar heeft ons gered'

DEN HAAG - 'Dit is mijn alles.' Heel veel meer kan de Haagse Marcel Kleijweg niet uitbrengen. In de nacht van donderdag op vrijdag brandde zijn woonboerderij af.

Een voorbijganger ontdekt rond 0.45 uur dat er brand is in het pand aan de Laan van Clingendael in de wijk Benoordenhout in Den Haag. ‘Ik ben blij dat die wandelaar ons wakker heeft gemaakt. Hij heeft ons eigenlijk gered’, zegt Kleijweg bedroefd. 'Die man had 112 ook al gebeld.'

De vlammenzee legt de woonboerderij grotendeels in de as. Voor de bewoners een enorme schok. 'Ik woon er al 32 jaar. Dit is mijn alles. Ik ga nooit op vakantie', aldus Marcel Kleijweg die zijn tranen nauwelijks kan bedwingen.

Geen slachtoffers

Bij de brand vallen geen gewonden. 'Mijn vrouw en dochter waren in veiligheid en mijn andere kinderen aan het logeren, gelukkig.' Uit voorzorg haalt Kleijweg samen met de hulpverleners een aantal dieren uit andere schuren.

Een woordvoerster van de brandweer kan nog niet zeggen hoe het vuur is ontstaan. De gemeente gaat bekijken of de woonboerderij als verloren moet worden beschouwd. Vrijdagochtend is de brandweer nog bezig met nablussen.

Deel dit artikel: