Circustheater Scheveningen viert 20-jarig jubileum musicals

DEN HAAG - Het Circustheater in Den Haag vierde vrijdag 20 jaar musicals. Voor de viering van het jubileum zijn musicalsterren uitgenodigd, die de afgelopen 20 jaar op de planken hebben gestaan in het theater. Zij werden in kostuum op de rode loper ontvangen door Carlo Boszhard, die zelf te zien was in Beauty and the Beast.
Tijdens het speciale  programma vertelden musicalsterren Joke de Kruijf, Linda Wagenmakers, Antje Monteiro, Edwin Jonker, Chantal Janzen, Ron Link, Willemijn Verkaik, Hajo Bruins, Dave Dekker, Simone Kleinsma en Carolina Dijkhuizen, over hun meest bijzondere ervaring. Een optreden werd verzorgd door de nonnen uit Sister Act, de musical die op dit moment in het theater te zien is.  
In 1991 is het complex deels eigendom geworden van Joop van den Ende. Het pand werd voor het symbolische bedrag van 1 gulden gekocht van de gemeente Den Haag, met de eis dat hij het zou ombouwen tot theater. Het theater is nu onderdeel van Stage Entertainment. Van den Ende gebruikt het theater hoofdzakelijk voor succesvolle musicals. Na de aankoop was Les Miserables de eerste productie. In 1993 werd het theater grondig verbouwd door architect Arno Meijs. Daarna ging The Phantom of the Opera van start. Vele musicals succesvolle musicals volgden waaronder Miss Saigon, Aida, The Lion King en Wicked.

Bezoekers

Sinds de opening in 1993 zijn er ruim 11 miljoen bezoekers geweest. De grootste publiekstrekker is The Phantom of the Opera die bijna 2 miljoen bezoekers had. Deze musical stond 3 seizoenen op de planken.