Hagenaars niet rouwig om vertrek Norder

Boulevard in Scheveningen
Boulevard in Scheveningen
DEN HAAG - Na de aankondiging van het vertrek van de Haagse wethouder Marnix Norder, kwamen er snel tientallen reacties binnen. Daarin is vooral opluchting te lezen.
De bezoekers van de site zijn zeer negatief over de politicus die er na de verkiezingen van 2014 mee op wil houden. Bij een aantal van hen gaat de vlag uit. 'Opgerot staat netjes' , is de teneur van veel reacties. 'Dit is het beste wat Den Haag kan overkomen', schrijft een bezoeker. De wethouder zou in tien jaar een spoor van vernielingen in de stad hebben aangericht.
Norder heeft het 'verkloot' 
Vooral zijn plannen voor hoogbouw liggen kennelijk nog steeds erg zwaar op de maag. Anderen noemen de boulevard van Scheveningen als voorbeeld van een project dat Norder 'verkloot' zou hebben.Een bewoonster van de wijk Transvaal zegt teleurgesteld te zijn in de wethouder. Hij werd in 2004 'met tromgeroffel' in de wijk binnengehaald, maar in de nieuwe woningen zou geen plaats zijn voor de oude huurders. De golf van kritiek op de bouwwethouder is niet uniek in de Haagse politieke geschiedenis. Toen eind vorige eeuw een van zijn voorgangers, Noordanus, het stadhuis verliet, waren er ook veel negatieve reacties.

Ook Van Aartsen krijgt kritiek

Ook burgemeester Van Aartsen krijgt ervan langs, nadat hij het vrijdag op radio West had opgenomen voor Norder. Hij zou niet weten wat er in de stad leeft en medeverantwoordelijk zijn voor de beslissingen van de wethouder. Er zou in Den Haag geen enkele bestuurder meer zijn die zich iets aantrekt van de burger. 'Goed voorbeeld doet goed volgen',  schrijft een bezoeker.