Houten kruizen tegen jacht op damherten die Duin- en Bollenstreek onveilig maken

NOORDWIJK - De Partij voor de Dieren heeft honderden houten kruizen op de Dam In Amsterdam geplaatst uit protest tegen het afschieten van damherten in de duinen.

De gemeente wil de jacht op de beesten openen, omdat ze voor veel overlast zorgen. De damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen richten veel schade aan bij kwekers in de Duin- en Bollenstreek. Verder zorgen ze voor gevaarlijke situaties, omdat ze zomaar de weg oprennen.

Niets helpt tegen damherten

De overlast van damherten in de duinen is een hardnekkig probleem. Er zijn hekken geplaatst om de dieren op hun terrein te houden, maar ze klimmen er gewoon overheen. Het gemeentebestuur in Amsterdam kwam onlangs met het plan om de damherten op transport te zetten naar Oost-Europa. Dat leverde kritiek op van de SP in Provinciale Staten van Zuid-Holland. Die partij is bang dat de dieren dan alsnog als jachtvee zullen dienen. Volgens de Partij voor de Dieren is het afschieten van de damherten 'onzinnig'. Ze zouden geen schade aan de natuur veroorzaken en de populatie zou niet toenemen.


 

Deel dit artikel: