Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen winnen NK in Scheveningen

Alexander Brouwer
Alexander Brouwer
DEN HAAG - Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uit Den Haag hebben zondag in Scheveningen de Nederlandse titel veroverd. De wereldkampioenen waren in de finale in twee sets te sterk voor routiniers Richard Schuil en Reinder Nummerdor: 21-16 en 23-21.
De ervaren rotten begonnen prima. Maar aan het eind van de eerste set namen Brouwer en Meeuwsen een voorsprong van 3 punten, die zij niet meer weggaven. In de tweede set was het spannender, maar uiteindelijk sloegen Brouwer en Meeuwsen op het tweede wedstrijdpunt toe. Voor Schuil was het zijn laatste NK. Hij stopt na het grandslamtoernooi in Sao Paulo in oktober. Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst pakten brons.
Brouwer en Meeuwsen werden zondag vanwege hun wereldtitel onderscheiden met de gouden bondsspeld.

Vrouwentitel naar Sanne Keizer en Marleen van Iersel

Bij de vrouwen ging de overwinning naar het koppel Sanne Keizer / Marleen van Iersel. Zij klopten in twee sets Jantine van der Vlist en Rimke Braakman: 21-19 21-16. Het is voor Keizer en Van Iersel hun derde Nederlandse titel. 'Je ziet dat we goed op elkaar ingespeeld zijn en ervaring speelt natuurlijk ook een rol', stelde Van Iersel vast. 'Het geeft vertrouwen en bevestigt dat we nog steeds goed bezig zijn.'
Brons was voor het duo Michelle Stiekema/Marloes Wesselink.