Quote 500-bende voor de rechter

Quote 500
Quote 500
DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag buigt zich vanaf maandag over de zogenoemde Quote 500-bende, een groep criminelen die inbrak met de lijst van rijkste mensen in de hand.
Op de eerste procesdag staan tien verdachten terecht. Zij gelden voor het Openbaar Ministerie als de hoofdverdachten. In de loop van deze en volgende week staan nog eens 16 verdachten, onder wie een ambtenaar, terecht.
Tijdens een eerdere zitting in januari schetste de officier van justitie het beeld dat de bende zich grondig voorbereidde op de diefstallen. Ze deden voorverkenningen, zochten informatie op internet op en sloegen ongezien toe als de bewoners thuis waren. Want juist dan waren de beveligingssystemen van de kapitale villa's uitgeschakeld. Eenmaal thuis werd de buit direct verdeeld.
Op de lijst van beschuldigingen tegen de verdachten staan inbraken in onder meer Teteringen, Velp, Schijndel, Bergen en Ambt Delden. Onder anderen oud-LPF'er en oud-minister Herman Heinsbroek is slachtoffer geworden van deze bende.