ADO Den Haag distantieert zich van pro-Islamitische Twitter-foto

DEN HAAG - De Haagse voetbalclub ADO Den Haag zegt 'enorm geschrokken' te zijn van een foto die op internet circuleert.

Op de foto zwaait een man met een vlag om steun te betuigen aan een conservatieve islamitische beweging. Hij staat op een voetbalveld waarop het logo van ADO Den Haag duidelijk zichtbaar is. Op de vlag staat letterlijk 'Er is geen god naast god'.

De foto is een verwijzing naar de Islamic State of Iraq and the Levant (ISIS), een groep die betrokken is bij de Syrische burgeroorlog. De zogenoemde Sham Foundation heeft de foto getwitterd. Volgens het twitteraccount is deze groep een voorstander van een islamitische staat.

ADO distantieert zich van de foto: 'Uiteraard hebben wij hier niets mee te maken en willen we hier niets mee te maken hebben.'

Veld niet van ADO

De club laat weten dat het om een veldje gaat voor kinderen in Spoorwijk. Het veld is wel door de club en de gemeente geopend, maar is niet van ADO Den Haag zelf. 'Wij helpen altijd graag kinderen aan het sporten en zijn daar altijd druk mee bezig, maar dat een veldje met ons logo op deze manier ge- of misbruikt zou worden hadden we nooit kunnen bedenken', meldt de club.

Ook PVV-leider Geert Wilders mengt zich in de zaak. 'Terroristenvlag op voetbalveld in Spoorwijk, Den Haag. Van Aartsen snurkt verder en Asscher doet in zijn broek', twittert hij.

Mededeling van de hoofdredactie van Omroep West: De redactie heeft een aantal discriminerende en kwetsende reacties op dit bericht verwijderd. We zullen helaas genoodzaakt zijn de reacties op dit artikel te sluiten indien dergelijke reacties aanhouden.

 

Deel dit artikel: