Verdachte Quote 500-bende al jaren aan de anti-depressiva

DEN HAAG - Tante Cor, eigenaresse van het huis aan de Hildebrandstraat in de Haagse Spoorwijk, is de moeder van drie andere verdachten en zelf ook verdachte van de Quote 500-bende. Samen met haar zoons wacht ze het proces af. Ze vertelt dat haar leven een hel is geworden nadat ze in oktober van haar bed is gelicht. ‘Negen weken heb ik vastgezeten. Ik heb suiker en ben al jaren aan de anti-depressiva'.
Maandag was de eerste procesdag, waarop tien verdachten van de Quote-500 bende terechtstaan. De vermeende bendeleden uit de Haagse Spoorwijk worden ervan verdacht dat zij op basis van de lijst van rijkste Nederlanders in het blad Quote inbraken hebben gepleegd in zeker tien villa's. Ze maken deel uit van een bende van zeker 26 mensen.

Rovershol

Het huis van Tante Cor wordt het rovershol genoemd van waaruit de bende opereerde.  Maar, Tante Cor zegt: ‘ik heb geen kwaad gezien. Er kwamen altijd veel mensen over de vloer. Ik heb 6 kinderen en 15 kleinkinderen.'
De politie vond geldbedragen in de slaapkamers, de woonkamer en op de overloop in het huis van tante Cor. De reactie van tante Cor was: 'ik was 't overzicht in huis helemaal kwijt. Ik heb het niet gezien’. De rechter antwoordt met: ‘u woonde in een heel klein huisje’.

Goud

Een andere verdachte zegt voor bijna 15.000 euro aan goud te hebben ingeleverd en wil er verder niet op ingaan. 'Dat is verder een familieaangelegenheid'. 'Iedereen heeft last van de economische crisis, ik ook’. 'Dan lever je goud in voor geld'. 'Ik kwam aan een groot bedrag door mijn winst in Holland Casino Scheveningen en liet het bedrag overmaken'.
De rechter voegt eraan toe, 'da's natuurlijk veiliger'. 'Er lopen zoveel slechte mensen op de wereld rond'.