Stop op studie werktuigbouwkunde bij TU Delft

TU Delft
TU Delft
DELFT - De TU Delft heeft besloten volgend studiejaar een limiet te stellen aan het aantal studenten werktuigbouwkunde. Er worden maximaal 600 nieuwe studenten toegelaten. Deze zogenoemde numerus fixus is ingesteld om de kwaliteit van de opleiding te kunnen waarborgen, aldus de TU.
Dit jaar verwacht de faculteit Werktuigbouwkunde al ruim 600 eerstejaars, een kwart meer dan vorig jaar en een verdubbeling ten opzichte van 2007. De TU is blij met toenemende interesse voor de opleiding en is zich er ook van bewust dat de vraag naar goed opgeleide ingenieurs steeds groter wordt. Maar als deze sterke groei zich blijft voortzetten, kan de TU de kwaliteit van de opleiding niet meer garanderen.

Kwaliteit voorop

'Aangezien we geen concessies willen doen aan de kwaliteit van de opleiding zoals we die bij de TU Delft gewend zijn en veel energie steken in het beperken van de uitval, moeten we de groei op dit moment beperken tot 600', aldus de universiteit.
De TU is wel van plan de capaciteit verder uit te breiden. 'Dat wil zeggen meer docenten aantrekken en investeringen doen in bijvoorbeeld extra onderwijszalen. Dat zijn kostbare investeringen in mensen en faciliteiten, waarbij kwaliteit voorop staat en daar is tijd voor nodig.'