Fietsencontroles op station Alphen aan den Rijn

Fietsappel-Alphen
Fietsappel-Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn gaat controleren op verkeerd geplaatste fietsen rondom het station. De grote hoeveelheid verkeerd geparkeerde fietsen is de gemeente namelijk een doorn in het oog.
Medewerkers van Toezicht en Handhaving van de gemeente gaan de komende weken tijdens de spitsuren op het station staan. Zij zullen mensen er op wijzen als ze hun fiets verkeerd parkeren. Ook zullen de medewerkers verkeerd geparkeerde fietsen verplaatsen naar een plek waar een fiets wel gestald mag worden. Dit kan dus betekenen dat fietseigenaren hun fiets soms niet terugvinden op de plaats waar ze die hebben achtergelaten.  
Voorlopig blijft het bij waarschuwingen. Pas na verloop van tijd zullen er hardere maatregelen worden genomen. Fietsen zullen dan worden weggehaald en kunnen tegen betaling weer worden opgehaald bij de gemeente. Op welk termijn de waarschuwingen overgaan in verwijdering van de fietsen, wil de gemeente Alphen niet prijsgeven. 

Fietsprobleem

Het fietsprobleem in Alphen moet worden aangepakt, omdat de veiligheid bij het station in het geding is. Met name mindervaliden zouden grote hinder ondervinden van de rondslingerende fietsen. Ook hulpdiensten zouden last kunnen hebben van de fietsen in een noodsituatie.
De fietsproblemen komen overigens niet door een tekort aan fietsenstallingen. Onlangs is er bij het station nog een tweede fietsenstalling geopend. Deze stalling biedt plaats aan 290 fietsen. Dit moet, samen met de grote appelvormige fietsenstalling, voor ruim voldoende stalplaatsen zorgen bij het station.