Duizenden hotelkamers gezocht voor wereldtop Den Haag

World Forum Convention Center Den Haag
World Forum Convention Center Den Haag
DEN HAAG - De organisatie van de wereldtop Nuclear Security Summit is op zoek naar duizenden hotelkamers. De top wordt in maart volgend jaar gehouden in het World Forum in Den Haag. Belangrijke wereldleiders zoals de Amerikaanse president Obama, de Duitse bondskanselier Merkel en de Russische president Poetin zullen hiervoor naar Den Haag komen.
De organisatie zegt achtduizend kamers nodig te hebben en zestig hotels om alle officiële delegaties, journalisten en andere betrokkenen onder te brengen. Vorige week is de zoektocht gestart. Er wordt gezocht in een straal van zestig kilometer rondom Den Haag.
Het gaat om zogenoemde ‘blokboekingen’, zodat delegaties en journalisten niet naast een kamer grijpen. Ze moeten uiteindelijk zelf gaan boeken.

Minder nucleair terrorisme

De top is op 24 en 25 maart volgend jaar en er worden 58 wereldleiders verwacht. Het doel van de top is het wereldwijd voorkomen van nucleair terrorisme. Het gaat dan om het verminderen van de hoeveelheid nucleair materiaal in de wereld en om het materiaal dat er is, beter te beveiligen. Ook willen de leiders de smokkel van nucleair materiaal aanpakken.