Wie zijn de hoofdverdachten van de Quote 500-bende?

DEN HAAG - De vermeende bendeleden uit de Haagse Spoorwijk worden ervan verdacht dat zij op basis van de lijst van rijkste Nederlanders in het blad Quote inbraken hebben gepleegd in zeker tien villa's. Ze maken deel uit van een bende van zeker 26 mensen. Hieronder een omschrijving van de verdachten die zijn verhoord. Wie zijn de hoofdverdachten van de Quote 500-bende?

Steven, Terrence en Rocky L.

De drie broers worden samen met hun vriend Jan H. door de Officier van Justitie gezien als de 'baasjes'. Zij regelden alles, omzet, planning. Ze waren overal bij betrokken.
Rocky L. is de voorbereider van de inbraken. Zelf gaat hij niet op inbrekerspad. Rocky lijdt aan de ziekte Van Recklinghausen. Daardoor is hij fysiek niet goed in staat in te breken. Hij heeft een strafblad van zeventien bladzijden. In 2010 was zijn laatste veroordeling. 'Niet iets om trots op te te zijn', zegt de rechter.
Er zijn zeven verkoopbewijzen dat Rocky L. voor ruim 13.000 euro aan goud heeft verkocht aan een juwelier in  Den Haag. Een paar weken daarna verkocht Rocky L. goud aan een juwelier in Rotterdam. Bij Rocky L. werd thuis 7600 euro gevonden in briefjes die niet uit de pinautomaat komen. Dit terwijl hij een uitkering heeft. Er is skimapparatuur gevonden en ook magneetstrippen in het huis van Rocky L.

'Tante Cor'

Corrie van D. (4e van rechts) beter bekend als Tante Cor is de moeder van Steven, Terrence en Rocky. Ze heeft een strafblad voor harddrugs, heling en hennep. Ze is 61 jaar oud. Het huis van Tante Cor aan de Hildenbrandstraat wordt het rovershol genoemd van waaruit de bende opereerde. Maar, Tante Cor zegt: ‘Ik heb geen kwaad gezien. Er kwamen altijd veel mensen over de vloer. Ik heb zes kinderen en vijftien kleinkinderen.'
De politie vond geldbedragen in de slaapkamers, de woonkamer en op de overloop in het huis van tante Cor. De reactie van tante Cor was: 'Ik was 't overzicht in huis helemaal kwijt. Ik heb het niet gezien’. De rechter antwoordt met: ‘U woonde in een heel klein huisje’. Tante Cor liep een trauma op tijdens de arrestatie en door 'het in de cel gegooid worden'. Ze heeft hier behandeling voor gekregen.
Ze zegt over de diefstal van haar zoon Rocky L. in het verleden dat het een misverstand was.

Jan H.

Jan H. is vroeger met justitie in aanraking geweest. Zijn ouders gebruikten drugs. Op 10-jarige leeftijd zaten zijn ouders lang vast. Jan H. heeft een strafblad van vijftien kantjes, onder meer voor inbraken en wietkweken.

Ricardo B., Bennie W., Roy R.

De overige verdachten hebben allemaal een stevig strafblad van tientallen pagina's. Ricardo B. werd bijvoorbeeld ooit veroordeeld voor een poging tot doodslag. Zijn dossier telt 21 bladzijden.
Bennie W. werd betrapt met een gestolen brommer in zijn schuur. ’Ik was niet blij toen in mijn schuur een gestolen brommer stond', zegt hij daarover tijdens de rechtszaak. Over een gereedschapskist die gestolen is uit een bouwkeet zegt hij: ‘Die heb ik gekocht op een braderie in Den Haag’
Roy R. Heeft een strafblad van 17 bladzijden. Maar hij was geen lid van de criminele organisatie, zegt hij.

Hardnekkige criminelen

Acht van de tien mensen die vandaag en gisteren zijn verhoord, staan op de door de politie en justitie opgesteld lijst van zestig criminelen uit de wijk. Tante Cor en zoon Steffie L. maken geen deel uit van de groep hardnekkige criminelen van Spoorwijk.