Dierenwinkel Leidschendam stopt met verkoop van dieren

LEIDSCHENDAM - In navolging van een aantal andere dierenwinkels uit de regio heeft ook dierenspeciaalzaak RIVA uit Leidschendam besloten om te stoppen met het verkopen van dieren. Het is de eerste dierenwinkel uit Leidschendam die dit besluit neemt.
Winkeleigenaar Wim Verbaan overhandigt donderdag symbolisch zijn laatste konijnen aan Het Knaaghof in Rijswijk. Het Knaaghof is een asiel dat gespecialiseerd is in konijnen en knaagdieren. Verbaan krijgt een certificaat van waardering van Dierenbescherming Haaglanden.

Campagne 'Dierenwinkels vóór Dieren'

Dierenbescherming Haaglanden is twee jaar geleden gestart met de campagne 'Dierenwinkels vóór Dieren'. De actie is erop gericht om de verkoop van konijnen en knaagdieren in dierenwinkels te stoppen. RIVA is de dertiende winkel uit de regio die dit besluit heeft genomen.
De Dierenbescherming hoopt dat mensen die graag een konijn, cavia of hamster willen kopen naar opvangcentrum Het Knaaghof, dat op dit moment propvol zit, gaan. Voor het hok, voer en andere benodigdheden kunnen de klanten terecht bij de dierenwinkel.