Haags ondernemersontbijt in Vredespaleis

DEN HAAG - Driehonderd Haagse ondernemers kwamen woensdagmorgen bijeen in het Vredespaleis voor een ondernemersontbijt.
De netwerkbijeenkomst werd voor de 31ste keer georganiseerd. Dit keer op deze unieke locatie vanwege het 100-jarige bestaan van het Vredespaleis.
Het ondernemersontbijt was druk bezocht. Vooraf hadden ruim zevenhonderd ondernemers zich aangemeld. ‘We hebben vierhonderd mensen teleur moeten stellen. Zo populair is het Vredespaleis in Den Haag’, aldus Haags wethouder Henk Kool.
‘Iedereen kent het. Maar er zijn maar weinig mensen ooit binnen geweest. Het Vredespaleis zit altijd op slot. Dat komt omdat hier hele belangrijke rechters rondlopen. Die kunnen niet gestoord worden.’

Netwerken

De Haagse ondernemers treffen elkaar een paar keer per jaar op zo’n ondernemersontbijt. Onder hen zijn veel expats en politici. ‘Je krijgt nu de kans om ze te spreken. Als je met al die mensen apart een afspraak moet maken kom je dagen tekort’, zegt ondernemer Koos Meeuwisse.
Er wordt flink genetwerkt en er worden veel visitekaartjes uitgedeeld. ‘Je stapt eigenlijk blind op iemand af. En in een paar seconden laat je weten dat je iets voor ze kan betekenen’, legt een ondernemer Jan Korving uit.
Na het ontbijt kregen de ondernemers een rondleiding door het Vredespaleis.