Moslimpartij distantieert zich van omstreden foto

DEN HAAG - De politieke moslimpartij Hizb ut Tahrir heeft niets te maken met de foto waarop een moslimvlag te zien is. Dat zegt de groepering tegen Omroep West.
Maandag ontstond enige opschudding over de foto omdat in het bijschrift steun wordt betuigd aan een extremistische moslimgroep in het Midden-Oosten. Op de foto, die zondag werd gepubliceerd op Twitter, is een man te zien die met zijn rug naar de camera de vlag in zijn hand houdt. De foto is genomen in de Haagse Spoorwijk.

'Gewone moslimvlag'

Volgens een woordvoerder van de partij, die op een vreedzame manier een islamitische samenleving nastreeft, is het een gewone moslimvlag en heef deze niets met extremisme te maken.
ADO Den Haag wiens logo op de foto te zien is, distantieerde zich direct van de foto en de PVV heeft vragen gesteld aan minister Ivo Opstelten.

Vooral veel vragen

Uit een rondgang van Omroep West bleek dat mensen de vlag veelal beangstigend vonden maar ook dat deze veel vragen oproept. Arabist Maurits Berger van de Universiteit Leiden suggereerde dat Hizb ut Tahrir mogelijk betrokken zou zijn. Dat is dus volgens de partij niet het geval.