Diaconessenhuis en Rijnlandziekenhuis peilen mening patient

Behandelkamer in een ziekenhuis
Behandelkamer in een ziekenhuis
LEIDEN - Het Diaconessenhuis Leiden gaat de mening peilen van patiënten over de geplande samenwerking of fusie met het Rijnland-ziekenhuis in Alphen aan den Rijn en Leiderdorp. Het onafhankelijk patiëntenplatform Zorgbelang Zuid-Holland is gevraagd om enquêtes te houden onder de patiënten en bezoekers van de betrokken ziekenhuizen.
Zorgbelang Zuid-Holland gaat vragenformulieren uitdelen aan patiënten en bezoekers en op de website van het patiëntenplatform staat een internetenquête: Op 16 en 17 september zijn er informatiebijeenkomsten over de toekomstplannen.

Samenwerking of fusie

Sinds mei onderzoeken het Diaconessenhuis Leiden en de Rijnland Zorggroep, met ziekenhuizen in Alphen aan den Rijn en Leiderdorp, de mogelijkheid van samenwerking of een bestuurlijke fusie. Met de beoogde samenwerking moet het zorgaanbod voor de patiënt breder worden.
Ook hopen de ziekenhuizen te kunnen besparen op de kosten. De directies zijn benieuwd naar de mening van de patiënten en zeggen rekening te houden met de uitkomst van de peiling.