Radiostation uit Sassenheim helpt werklozen aan een baan

TEYLINGEN - Een nieuw radiostation voor werklozen blijkt een gat in de markt. De zender uit Sassenheim, die uitzendt via internet, is een groot succes. Zo'n 400.000 tot 500.000 luisteraars per maand stemmen af op Werken.FM, een radiostation voor en door werklozen.

Het radiostation werd twee jaar geleden opgericht door Martijn Smit. Met zijn uitzendingen helpt hij werkzoekenden aan een baan. ‘Ik ben twintig jaar lang recruiter geweest en heb altijd al mensen aan banen geholpen. Zoals het altijd ging: een suffe sollicitatie met een cv, dat is gewoon niet meer van deze tijd’, aldus de radio-dj.

Radio-interview tegen betaling

In de radiouitzendingen zijn werknemers, werkgevers en werkzoekenden te horen.

Werkzoekenden krijgen, tegen betaling, onder meer een radio-interview op Werken.FM, een videofilmpje op de website en sollicitatieondersteuning van een coach.

80 procent vindt een baan

Volgens de radio-dj vindt 80 procent van de werkzoekenden via Werken.FM binnen zes weken een baan. ‘Wij krijgen hier gasten langs die anderhalf tot twee jaar zonder werk hebben gezeten. En dan vinden wij het heel erg leuk als het bij ons wel lukt.’

 

Deel dit artikel: