Tijdelijk terras voor gemeentehuis Pijnacker-Nootdorp

PIJNACKER-NOOTDORP - De terrasregels in Pijnacker-Nootdorp zijn ouderwets en de regels worden niet consequent gehandhaafd. Dat vindt de lokale partij Eerlijk Alternatief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Donderdagavond pleitte de partij in de gemeenteraad voor verruiming van de terrastijden.
Om hun verhaal kracht bij te zetten bood de partij samen met medewerkers van café De Guyter voorbijgangers en politici een drankje aan op een provisorisch terrasje. Fractievoorzitter Hanneke van de Gevel wil de sluitingstijden van de terrassen graag verruimen van 23.00 uur naar 1.00 uur. Terrassen moeten nu om 23.00 uur dicht, maar er mag nog wel tot 2.00 uur gerookt worden. Eerlijk Alternatief wil dat terrassen altijd tot 1.00 uur open mogen, voor rokers én drinkers.

3000 Euro boete

Het Pijnackerse café De Guyter heeft deze zomer al vier waarschuwingen gehad. Eigenaar Marco Filippo hield zijn terras de afgelopen 25 jaar altijd tot 1.00 uur open, maar nu zijn er steeds meer controles. Bij de volgende overtreding kan hij een boete van 3000 euro verwachten. Burgemeester Rik Buddenberg erkent dat er nu strenger wordt gecontroleerd, maar het beleid is volgens hem niet veranderd. Het plan van Eerlijk Alternatief ziet hij in elk geval niet zitten, want volgens hem zijn de meeste inwoners tégen de latere sluitingstijden.
Donderdagavond sprak de gemeenteraad over het onderwerp. Volgende week valt het besluit.