Den Haag krijgt nieuw homofestival

DEN HAAG - Den Haag krijgt een nieuw festival voor homo's: het WATH Festival. Het overdekte festival is op zaterdag 2 november en moet ervoor zorgen dat homo's meer geaccepteerd worden.
WATH staat voor We Are The Hague en is een initiatief van vier Hagenaren, samen met het Haagse homocircuit en evenementenorganisaties. 'Het is een stuk serieuzer dan de pride in Amsterdam', vertelt organisator Luuk Wessels.

Debatten, dans en films

In Theater aan het Spui, de Nieuwe Kerk en het Filmhuis Den Haag zijn op deze dag debatten, dans, literatuur, films en feestjes voor homo's. Zo is er een roze kerkdienst en een debat over homorechten in Oost-Europa en Rusland. 's Avonds zijn er liveoptredens en dj's.
Volgens de organisatoren zijn homo's nog steeds niet helemaal geaccepteerd in Nederland. De organisatie: 'De Haagse gaygemeenschap kan en wil een blijvende positie innemen als plek waar actief pleidooi wordt gevoerd voor homo-emancipatie op nationaal en internationaal niveau. Het WATH Festival vormt hierin een belangrijke stap.'