Haagse ROC-studenten vragen aandacht voor stille rampen

Studentenactie ROC Mondriaan
Studentenactie ROC Mondriaan
DEN HAAG - Enkele honderden studenten van het ROC Mondriaan hebben vrijdag in de Haagse regio actie gevoerd om aandacht te vragen voor de slachtoffers van stille rampen. Het doel van het schoolproject was om zoveel mogelijk mensen te spreken en te informeren en de media te mobiliseren.
In groepjes probeerden de studenten op ludieke wijze mensen te wijzen op stille rampen, rampen waar de meeste mensen niet eens weet van hebben.

Krottenwijk

Zo liep Faried Mohan door Den Haag met kleding vol gaten om aandacht te vragen voor mensen in krottenwijken. In die outfit belde hij bij mensen aan en vroeg ze om een glaasje water. Vervolgens legde hij uit dat er nog dagelijks mensen zijn in krottenwijken die niets te drinken hebben.
‘Ik hoop dat mensen zich door mijn outfit en verhaal bewust worden van de ernstige situatie in sommige landen’, vertelt Faried.

Kinderarbeid en -prostitutie

Een ander groepje vroeg aandacht voor kinderarbeid en –prostitutie. Zij liepen met een doos vol confronterende vragen rond in de stad. Voorbijgangers werd onder meer gevraagd of zij zich konden voorstellen dat hun kind op jonge leeftijd zou moeten werken.