GroenLinks Den Haag kiest lijsttrekker met referendum

Stembiljet potlood rood
Stembiljet potlood rood
DEN HAAG - GroenLinks in Den Haag gaat voor het eerst een lijsttrekkersreferendum organiseren. Er hebben zich namelijk twee kandidaten gemeld voor het aanvoerderschap, Jeannine Molier en Inge Vianen.
De dames hebben zich zaterdag voorgesteld aan de leden en gaan de komende weken campagne voeren. De leden moeten voor 15 oktober hun voorkeur aangeven, dan wordt de uitslag bekendgemaakt.

Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart

Op 23 november worden de kandidaten voor de rest van de lijst gekozen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 19 maart volgend jaar.
De 38-jarige Vianen studeerde ontwikkelingssociologie en is sinds 2010 raadslid in Den Haag met de portefeuille ruimtelijke ordening, stedelijke ontwikkeling, volkshuisvesting, internationale zaken, burgerschap, krachtwijken, homo-emancipatie en armoedebeleid.
Molier (56), vice-voorzitter van GroenLinks Den Haag, begon ooit als opbouwwerker in de Schilderswijk en was in de jaren tachtig fractievoorzitter van de PSP-CPN-PPR. Ze was onder meer directeur van Het Koorenhuis en manager bij Schroeder van der Kolk.