Politiehelikopter zorgt voor flinke discussie

Politiehelikopter wordt gebruikt bij oefening
Politiehelikopter wordt gebruikt bij oefening
DEN HAAG - De politie gebruikte zaterdagnacht een helikopter om verdachten van een woninginbraak aan de Hengelolaan in het Haagse Escamp te vinden. Op sociale media discussiëren veel mensen over de inzet van deze en andere politiehelikopters.
Klagen doen mensen vooral over de herrie die de helikopters maken. Op Facebook zegt iemand: 'Ik vind het aan de ene kant supergoed, maar als ik mijn tv harder moet gaan zetten...' Een ander laat weten: 'Heel het weekend wakker voor een paar inbrekers.'

'Liever helikopter dan gespuis'

Toch vinden ook veel mensen het goed dat de politie een helikopter gebruikt om inbrekers op te sporen. 'Hij vloog vlak boven mijn huis en bleef cirkelen. Maar ik heb liever die helikopter boven me dan gespuis in mijn huis.'
De politie laat weten dat zij helikopters inzet om beter en sneller te kunnen optreden bij incidenten. 'Bedenk dat als u een politieheli hoort of ziet, deze deel uitmaakt van de activiteiten van de politie om uw directe omgeving veiliger te maken’, zegt een hoofd van de Luchtvaartpolitie.

'Pakkans is groter'

'De pakkans is veel groter dankzij de helikopter, en we vinden dat resultaat belangrijker dan de overlast', vult een woordvoerder van de politie Haaglanden aan.