Arantxa Rus wint tennistoernooi TEAN International

ALPHEN AAN DEN RIJN/WESTLAND - Arantxa Rus heeft voor de tweede keer in haar carrière TEAN International op haar naam geschreven. De 22-jarige tennisster uit Monster won zondag de finale in Alphen aan den Rijn met 4-6, 6-2, 6-2.
In de eerste set vlogen de breaks om de oren. Maar liefst zeven keer wisten Rus en Carina Witthoeft hun service niet te behouden. Uiteindelijk verloor Witthoeft, de Duitse die in Alphen als eerste is geplaatst, haar opslag één keer minder. In de tweede en derde set stond Rus op en trok ze de toernooizege naar zich toe. Rus won TEAN International in 2007 ook al.
'Ik ben heel erg blij met deze zege', zegt Rus tegenover Alphen Stad FM/TV. 'Ik begon niet goed aan de wedstrijd, maar eindig wel goed. Ik heb lekker geknokt.' De Monsterse bereikte zeer eenvoudig de finale van TEAN. De voormalig nummer 61 van de wereld verloor geen set tot en met de halve finale. 'Mijn spelplan was hoge ballen spelen want dat is haar zwakte. Dat heb ik gedaan en gelijktijdig aanvallend gespeeld. Dat heeft mij de overwinning gebracht.'

Tweede toernooizege op rij

Vorige week won Rus het challengertoernooi in Charleroi (België). Dat was haar eerste toernooizege van het seizoen. TEAN International is na het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam en het Topshelf Open in Rosmalen, het derde grootste tennistoernooi van Nederland. De jaarlijkse tennisweek staat hoger aangeschreven en is sterker bezet van het Scheveningse Sport1 Open.
Thomas Schoorel speelt later op de zondagmiddag de mannenfinale tegen Daniël Gimeno-Traver.