Politie stopt bijeenkomst radicale moslims in Den Haag

DEN HAAG - Vijf moslimmannen zijn zondagavond in het Haagse Regentessekwartier aangehouden. Ze maakten deel uit van een groep van 41 radicale moslims die een bijeenkomst wilden organiseren op een speelveldje aan de Hondiusstraat.

Met de manifestatie wilden de mannen hun steun betuigen aan moslims in Syrië. Omdat de bijeenkomst niet officieel was aangevraagd, heeft de politie in samenspraak met de gemeente en het Openbaar Ministerie de groep van het speelveldje verwijderd.

Bij de ontruiming kwam het tot schermutselingen tussen de betogers en de politie waarbij klappen werden uitgedeeld. Vijf mannen weigerden zich te legitimeren. Zij zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Onrust vanwege foto

Vorige week ontstond er onrust naar aanleiding van een foto waarop een groep moslimmannen te zien was. De foto was genomen op een voetbalveldje in de Haagse wijk Spoorwijk. Een van de mannen zwaaide met een moslimvlag.

Extra alert

Sinds het opduiken van de foto zijn de politie, de gemeente Den Haag en het Openbaar Ministerie extra alert op dit soort bijeenkomsten. Ze willen openbare ordeverstoringen voorkomen. Sociale media worden afgespeurd naar oproepen voor dit soort manifestaties. Een woordvoerder van de politie zegt te weten wie er tot deze groep behoort.

Deel dit artikel: