Herdenkingsbank Donnie Rog woensdag geplaatst

Herdenkingsbank Donnie Rog
Herdenkingsbank Donnie Rog
DEN HAAG - De herdenkingsbank ter nagedachtenis aan de 13-jarige Donnie Rog uit Scheveningen wordt woensdag op de Van Boetzelaerlaan neergezet.
Donnie Rog werd vorig jaar juli in het Haagse Statenkwartier geschept door een auto. Zijn overlijden had een grote impact in de buurt.
Beeldend kunstenaar Hans van der Spek maakte de herdenkingsbank naar aanleiding van een privé-intiatief. De bank werd gepresenteerd tijdens een toernooi bij Duindorp SV. De bedoeling was dat de bank op de Van Boetzelaerlaan werd geplaatst, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Van Aartsen greep in

De gemeente Den Haag wilde daar eerst geen toestemming voor geven omdat grafmonumenten niet in de openbare ruimte mogen staan. Na ingrijpen van burgemeester Jozias van Aartsen werd toch toestemming verleend.
Van Aartsen staat het plaatsen van de bank één jaar toe, dezelfde termijn die geldt voor bermmonumenten. In april gaat de burgemeester bij de familie van Donnie langs. Hij bespreekt dan wat er verder met de herdenkingsbank bank kan gebeuren.

Onthulling

De onthulling is woensdag 11 september om 13.00 uur.

Noot van de redactie: Beste lezer van omroepwest.nl, hoewel wij de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan, heeft de redactie besloten de reactiemogelijkheid bij dit bericht te sluiten. We begrijpen dat deze zaak erg gevoelig ligt en veel emoties met zich meebrengt, maar constateren tegelijkertijd dat de discussie geregeld zo hoog oploopt dat onze huisregels worden overtreden.  Mede in overleg met de ouders van Donnie Rog is daarom dit besluit genomen. Wij hopen dat je dit kunt respecteren.