Half jaar cel geëist tegen ambtenaar in Quote 500-zaak

DEN HAAG - Justitie heeft een half jaar gevangenisstraf geëist waarvan drie maanden voorwaardelijk tegen Rebecca L. (30), de Haagse ambtenaar die wordt verdacht van hulp aan de Quote 500-bende.

De Quote 500-bende zou inbraken hebben gepleegd bij de rijksten van Nederland. De lijst van rijkste mensen van maandblad Quote diende daarbij als leidraad.

Daadwerkelijk ingebroken

Voor zeven personen leverde Rebecca L. gegevens uit de gemeentelijke basisadministratie aan Jan H., een van de hoofdverdachten. Op drie adressen werd daadwerkelijk ingebroken. Zelf zegt Rebecca dat ze niet wist waarvoor de gegevens gebruikt zouden worden.

L. zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) medeplichtig zijn aan de inbraken waarvoor ze de gegevens leverde. Maar haar advocaat is het daarmee niet eens. 'Je moet dan kunnen bewijzen dat de inbraken zijn gepleegd dankzij de adressen die zijn geleverd.' Twee van de drie inbraken waren al gepleegd voordat Rebecca haar informatie doorspeelde. 'Zij kan dus niet medeplichtig zijn', aldus de advocaat.

Werkstraf

Priscilla J., de toenmalige vriendin van L., was speelde de informatie door tussen Rebecca L. en Jan H.. Tegen haar is 200 uur werkstraf geëist en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Voor beiden is de proeftijd drie jaar.

Dossier Quote 500-bende

Deel dit artikel: