Raadsvragen over brand manege Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense partij Nieuw Elan wil van het college van B&W weten hoeveel de brand bij een manege de gemeente Alphen zal gaan kosten. Alphen leende het Hippisch Centrum Zeegersloot veel geld voor een renovatie.
Bij de brand zou mogelijk asbest zijn vrijgekomen. Niemand raakte gewond bij de brand in Hippisch Centrum Zeegersloot. De paarden werden geëvacueerd en worden gestald in een manege in Woubrugge. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Toeval

'Ik keek was wel verbaasd toen ik hoorde over de brand,' zegt fractievoorzitter Rob de Vries. 'Ik ben heel benieuwd hoe de brand ontstaan is, want ik vond het wel toevallig dat juist de hal die nog niet gerenoveerd is, nu is afgebrand.'
Volgens De Vries is de brandweer vorig jaar nog bij de manege langsgeweest en toen had de brandweer wel verbeterpunten wat betreft brandveiligheid. 'Ik ben wel benieuwd of er in de tussentijd nog wat verbeterd is.'
'Verder wil ik ook van het college weten wat de schadepost is voor de gemeente en of we nog wat van dat geleende geld terug kunnen krijgen', zegt De Vries. De gemeente Alphen zegt later maandag met een reactie te komen over de brandveiligheid van de manege.