Wethouder Hoekstra: voor 13 november nieuw plan Lage Zijde Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Nog voor de tussentijdse verkiezingen op 13 november ligt er een nieuw plan voor de Lage Zijde in Alphen aan den Rijn. Dit zegt verantwoordelijk wethouder Tseard Hoekstra.
Al bijna 20 jaar wordt geprobeerd de helft van het centrum van Alphen aan den Rijn, aan de lage zijde van de Oude Rijn, op te knappen. Er zijn al heel wat plannen versleten. De gemeente heeft al voor 80 miljoen aan panden gekocht en drie projectontwikkelaars hebben hun tanden er op stuk gebeten.
Twee weken geleden bleek dat de derde ontwikkelaar, VORM, niet genoeg winkels kon verhuren. De projectontwikkelaar wil dat het bouwplan wordt aangepast. De gemeente Alphen aan den Rijn hoopt dat er snel een nieuw bouwplan op tafel ligt dat kan rekenen op brede politieke steun, van coaltie- en oppositiepartijen.

Breed draagvlak nodig

Hoekstra is ervan overtuigd, dat hij die steun heeft gevonden. 'Voor dit dossier is een breed draagvlak nodig, dus de coalitie en een groot deel van de oppositie moet er achter gaan staan. En ik merk dat dat kan. Ik heb met alle partijen gesproken en iedereen is overtuigd van de urgentie', zei Hoekstra donderdagavond na afloop van een politiek café in Boskoop waar hij sprak als lijsttrekker van de VVD.
In Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude zijn op 13 november gemeenteraadsverkiezingen vanwege een gemeentelijke fusie. De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor deze verkiezingen een oplossing hebben voor het hoofdpijndossier Lage Zijde.
De gemeente probeert al jaren om het woon- en winkelgebied rond het Thorbeckeplein te renoveren maar dat lukt niet. Inmiddels zit Alphen met een miljoenentekort en verpauperen de panden meer en meer.