D66-raadslid van Leidschendam-Voorburg boos over weigeren hand geven

Handje schudden
Handje schudden
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - D66-raadslid Philippine Hohage van Leidschendam-Voorburg is 'zwaar geërgerd' door een medewerker van de islamitische Stichting Eenheid die weigerde haar een hand te geven. Het incident gebeurde tijdens een open raadhuisavond, die Hohage moest voorzitten.
Hohage kondigde vrijdag op de website van de partij aan dat ze stappen ging ondernemen. Het bericht is inmiddels verwijderd, maar is nog wel te vinden op internet.

'Geen Rita Verdonkje'

'Ik wilde er geen Rita Verdonkje van maken', zegt het D66-raadslid in het verwijderde artikel. Ze verwijst daarmee naar een soortgelijk incident rondom oud-minister Rita Verdonk. 'Maar ik ben wel zwaar geërgerd en zal dat de stichting, die zelf pretendeert aan integratie te doen, in een brief laten weten. Het is niet meer dan normaal dat je je houdt aan de gebruiken van het land waar je woont. Toen ik recent in Abu Dhabi was heb ik ook m’n schouders bedekt en mannelijk oogcontact vermeden.'
Een woordvoerder van de Leidschendamse Stichting Eenheid heeft aan D66 laten weten dat het een persoonlijke keus is geweest van de medewerker om de uitgestoken hand van de vrouwelijke voorzitter te negeren.