Verdachten moord Visser en Severein eind september voor de rechter

'Ingrid Visser dood gevonden in Spanje'
'Ingrid Visser dood gevonden in Spanje'
ZUIDPLAS - De verdachten van de moord op de Zevenhuizense Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein worden op 23 en 24 september voorgeleid aan de onderzoeksrechter voor nader verhoor. Dat heeft de rechtbank in het Spaanse Murcia dinsdag laten weten.
Vier personen zijn dinsdag officieel aangeklaagd voor de dubbele moord op oud-topvolleybalster Visser en haar partner Severein. Het gaat om de Spanjaarden Juan Cuenca, Serafin de Alba en de twee Roemenen Constantin Stan en Valentin Ion.

In hechtenis

Alle vier verdachten blijven in hechtenis. Cuenca is de ex-manager van het team waarvoor oud-topvolleybalster Visser in Murcia heeft gespeeld. Hij zou opdracht hebben gegeven voor de moord.
De Alba is de eigenaar van de boomgaard waar de lichamen van Visser en Severein waren begraven. De twee Roemenen zouden het tweetal hebben gemarteld en vermoord.

Nog twee andere verdachten

Naast de vier verdachten die in voorarrest zitten, heeft de onderzoeksrechter ook María Rosa V.M. en de zakenman en volleybalsponsor Evedasto L.C. in staat van beschuldiging gesteld. Maria Rosa V.M. is een vriendin van hoofdverdachte Juan Cuenca, de manager van de volleybalclub uit Murcia waarbij Visser speelde.
V.M. wordt verdacht van het verlenen van hand- en spandiensten. Evedasto L.C. was eigenaar en geldschieter van de volleybalclub. Over zijn mogelijke rol in het misdrijf heeft de rechtbank geen details bekendgemaakt.
Op 23 september moeten Maria Rosa V.M., De Alba en Ion voor de rechter verschijnen. Een dag later zullen Stan en Cuenca in het beklaagdenbankje plaatsnemen. De zittingen zijn niet openbaar.

Publicatie foto's verboden

De Spaanse rechter heeft zowel justitie als de verdediging expliciet gewaarschuwd geen foto's van de lichamen van Visser en Severein naar buiten te brengen. Het stel werd sinds 12 mei in Murcia vermist. Hun stoffelijke resten werden op 26 mei gevonden, een dag na de arrestatie van Cuenca.
> Lees meer in het dossier over deze moordzaak