Zoetermeers gezin eist 6,5 miljoen van Raad voor de Kinderbescherming

Kinderen
Kinderen
ZOETERMEER - Een echtpaar uit Zoetermeer heeft een megaclaim ingediend bij de Raad voor de Kinderscherming. Ze willen 6,5 miljoen euro schadevergoeding omdat hun kinderen onterecht uit huis zijn geplaatst. Dat schrijft de Telegraaf.
Omdat haar zoon een motorische achterstand had, klopte de moeder aan bij Bureau jeugdzorg. 'De grootse fout van mijn leven', zegt de vrouw, die anoniem wil blijven, in de krant. Tot haar grote verbazing werden een aantal maanden later haar kinderen uit huis geplaatst.
De Raad voor de Kinderbescherming beschuldigde het echtpaar ervan dat ze wilden vluchten voor Bureau Jeugdzorg omdat ze gingen verhuizen van Den Haag naar Zoetermeer. Dit werd gezien als vluchtpoging. Ook stelde de Raad dat de vrouw een psychische aandoening zou hebben.

Het gezin kreeg gelijk

Het echtpaar liet zichzelf onderzoeken en ze bleken allebei gezond. Ook de rechter gaf het echtpaar gelijk en daarom mochten de kinderen na negen maanden weer terug naar hun ouders. De Nationale ombudsman stelde dat Raad voor de Kinderbescherming onzorgvuldig heeft gehandeld en zelfs staatssecretaris Fred Teeven heeft aangegeven tot passende excuses te zullen komen.
Het is nog maar de vraag of dat zal betekenen dat ze 6,5 miljoen euro zullen krijgen. De Raad voor de Kinderbescherming heeft al aangegeven dat er geen juridische grondslag voor zou zijn.