Minister steunt aanpak jeugdwerkloosheid van Randstad

DEN HAAG - Het initiatief van het bedrijf Randstad om binnen vijf weken 10.000 jongeren aan een baan te helpen, verdient het niet om cynisch te worden ontvangen. Dat zei minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken woensdagochtend in Den Haag.

Hij was daar op een bijeenkomst waarbij jongeren uit de regio gingen solliciteren bij de Belastingdienst. De ongeveer twintig werklozen werden eerst ontvangen op het kantoor van Randstad aan de Grote Markt in Den Haag. Daarna reden ze naar het ministerie van Asscher om vervolgens onder zijn begeleiding te gaan solliciteren.

Al ruim 2300 aan de slag

Randstad - vroeger bekend als uitzendbureau - wil binnen vijf weken 10.000 jongeren aan een baan helpen. Na een week zijn er al ruim 2300 aan de slag.

Critici zeggen dat het bedrijf dat vooral doet om zelf geld te verdienen. Asscher is het daarmee niet eens. ‘Deze jongeren zijn zo gemotiveerd dat ze het verdienen dat we ze niet in de steek laten. Tegen iedereen die cynisch doet, zou ik zeggen: doe het zelf en doe het beter. Deze jongeren verdienen een stapje extra, dat doet het kabinet met geld en maatregelen, maar dat doen ook heel veel werkgevers die ze een kans bieden.’

Groot probleem

De jeugdwerkloosheid is een van de grootste problemen van dit moment. Begin dit jaar hadden in ons land 135.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar geen baan. Randstad is daarom een speciale campagne begonnen: ‘Jeugd op zoek’.

Deel dit artikel: