Groot hindoetempelpark in Laakhavengebied stap dichterbij

DEN HAAG - De komst van het Mandir Park, een park met meerdere hindoetempels, in het Haagse Laakhavengebied is een stap dichterbij. De drie organisaties die verantwoordelijk zijn voor het complex hebben de grond woensdag officieel gereserveerd.
‘We zetten weer een stap op weg naar dit mooie Mandir Park. Ik ben blij dat dit in onze stad komt te staan. Den Haag heeft immers de grootste Hindoegemeenschap van het Europese vasteland’, aldus wethouder Marnix Norder.
Het complex bestaat uit drie gebedshuizen, 'mandirs', voor drie verschillende hindoestromingen en komt op een locatie tussen de Waldorpstraat en de 1e van der Kunstraat.

Vergunning

Later dit jaar wordt de bouwvergunning aangevraagd. De drie mandirorganisaties zijn druk bezig met de fondsenwerving voor de bouw van hun gewilde tempelcomplex. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor de financiering ervan.
De initiatiefnemers voor de plannen zijn Arya Samaj Nederland (ASAN), Sri Krishna Dhaam (SKD) en Siri Guru Singh Sbha (SGSS) in samenwerking met Mahler Vastgoed Ontwikkeling (MVO). In het plan krijgen de drie betrokken organisaties ieder hun eigen ruimte en delen ze een gezamenlijke tuin.

Huizen in het Mandir Park

Mahler Vastgoed Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de woningbouw bij het tempelcomplex. Er worden in totaal 90 appartementen gebouwd. Die komen aan de Waldorpstraat aan beide kanten van de mandirs. De bouw van de woningen start naar verwachting in november 2014.