Golfer Joost Luiten favoriet op KLM Open

Golfer Joost Luiten
Golfer Joost Luiten
BLEISWIJK - Met Bleiswijker Joost Luiten als de belangrijkste Nederlandse troef voor de eindzege, begint donderdag op de Kennemer in Zandvoort het KLM Open. De 94ste editie van het Nederlandse golftoernooi, dat onderdeel is van de Europese Tour, beschikt over een prijzenpot van 1,8 miljoen euro. De winnaar krijgt daar zondag 300.000 euro van.
Maarten Lafeber was tien jaar geleden de laatste Nederlandse winnaar van het KLM Open. De 27-jarige Luiten, sinds kort ambassadeur van het proftoernooi, hoopt Lafeber de komende dagen af te lossen. 'Ik sta met vertrouwen op de baan en speel lekker, dus ik wil zeker meedoen om de overwinning', aldus de Bleiswijker.

Rugproblemen

Lafeber slaat ondanks problemen met zijn rug ook af in Zandvoort, net als Robert-Jan Derksen. De Zweedse titelverdediger Peter Hanson ontbreekt vanwege een rugblessure.
De Engelsman Simon Dyson, drievoudig winnaar, is wel van de partij. Ook andere topgolfers als de Spanjaard Miguel Angel Jiménez, Matteo Manassero uit Italië en de Belg Nicolas Colsaerts komen naar Zandvoort.