John Blok: ‘Scheveningen kan nog beter’

SCHEVENINGEN - Voetbalclub Scheveningen is na drie wedstrijden de verrassende koploper in de Topklasse Zaterdag. Met negen punten uit drie wedstrijden draait de ploeg van John Blok uitstekend, maar volgens de trainer zit er nog rek in het elftal.
Scheveningen won afgelopen weekend met 1-0 van regerend kampioen Katwijk. Daarmee voert Scheveningen de ranglijst aan, samen met het eveneens nog ongeslagen Kozakken Boys.
‘Deze stand op de ranglijst, na drie wedstrijden nog ongeslagen aan de kop van de Topklasse had niemand verwacht.  Als je aan het begin van het seizoen naar ons programma kijkt met wedstrijden tegen Katwijk en Spakenburg, dan is deze stand wel opmerkelijk’, aldus Scheveningen-trainer John Blok.

We blijven voorzichtig

De Scheveningen-trainer laat zich trouwens niet gek maken door de mooie positie op de ranglijst. ‘We zijn voorzichtig want we realiseren ons ook dat we een smalle selectie hebben. Als je tegen blessures of schorsingen aanloopt, kan de situatie zomaar weer anders worden’, aldus Blok die het collectief bij Scheveningen roemt. ‘Onze kracht is dat we een team zijn, niet alleen de spelersgroep, maar ook alles en iedereen eromheen’.

Scheveningen kan nog beter

Ondanks de 100 procent score van zijn ploeg Scheveningen heeft trainer Blok het idee dat er nog meer uit de groep te halen valt. ‘Ik den k dat we als geheel nog beter kunnen.  En dat is een prettige wetenschap. Je staat op negen punten, maar je weet dat je nog niet aan de top zit.  Ik denk dat iedereen nog wel een stukje beter kan’, aldus besluit de trainer van de koploper.
Zaterdag speelt Scheveningen een uitwedstrijd tegen Capelle. De wedstrijd is vanaf 14.00 uur live te volgen via Radio West Sport. De samenvatting van de wedstrijd is om 20.25 uur te zien in TV West Sport. 

Foto: VI-Images/Orange Pictures