Het Rode Dorp wint Haagse Onderwijsprijs

DEN HAAG - Project Het Rode Dorp heeft de Haagse Onderwijsprijs 2013-2014 gewonnen. De prijs is donderdagmiddag uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

In het renovatieproject vlakbij station Hollands Spoor in Den Haag werken studenten aan de renovatie en herinrichting van 127 voormalige arbeiderswoningen uit de 19e eeuw tot moderne studenteneenheden. ROC Mondriaan werkt in het Rode Dorp samen met Staedion, de Haagse Hogeschool en de TU Delft.

De jury was enthousiast over Het Rode Dorp, omdat dit een kwalitatieve aansluiting biedt tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarnaast worden leerlingen via een innovatief stageprogramma aan een stage geholpen.

Talentontwikkeling

De  Haagse Onderwijsprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een school of opleiding die met een innovatief project talenten de kans biedt zich goed te ontplooien. Er wordt specifiek gekeken naar talentontwikkeling. Daar is volgens de organisatie te weinig aandacht voor in het onderwijs.

Vorig jaar werd de onderwijsprijs gewonnen door de Johan de Witt Scholengroep. Het project van de scholengroep bestond uit een nauwe samenwerking tussen basisscholen en middelbare scholen om de overgang naar het voortgezet onderwijs makkelijker te maken.

Deel dit artikel: