Film: in een Rolls op jacht naar Oranjes in Den Haag

DEN HAAG - Van het Witte Paleisje van Anna Palowna, de vrouw van koning Willem II, tot aan de huidige koning Willem-Alexander. Den Haag en de Oranjes delen een rijke geschiedenis.
Interessant genoeg om er een film over te maken vond de conservator van Paleis ’t Loo, Paul Rem. De film ‘Den Haag, sporen van Oranje’ ging donderdagavond in een bioscoop op het Buitenhof in première. In de film rijdt Rem, in een Rolls Royce door Den Haag om allerlei mooie ‘Oranje plekjes’ te laten zien. De invloed van tweehonderd jaar Koninkrijk is overal te zien in parken, wegen en monumenten.
Volgens wethouder Monumentenzaken Rabin Baldewsingh sluit de film goed aan bij de viering van tweehonderd jaar koninkrijk. ‘Monumentendag heeft dit jaar het thema ‘Macht en Pracht’ en dan vieren we vanaf 30 november ook nog eens tweehonderd jaar Koninkrijk. Wat past daar beter bij dan de Oranjes in Den Haag?’, zegt Baldewsingh.
Monumentendag
Vanwege Monumentendag wordt de film zaterdag 14 september vanaf 11.00 uur vijf maal gratis gedraaid in Pathé Buitenhof en in Paleis Kneuterdijk.
Vanaf 3 oktober wordt de film in delen uitgezonden in de TV West serie “Den Haag viert het Koninkrijk”. In het najaar wordt de film ook nog in zijn geheel uitgezonden op TV West.