24-uurs economie Zuid-Holland in opmars

REGIO - Zuid-Holland is een echte 24-uurs economie aan het kweken. Niet alleen kun je nu in Delft 24 uur per dag een Big Mac weghappen, je kunt het er ook gelijk weer af sporten bij de 24-uurs sportschool in Zoetermeer.
Basic Fit in Zoetermeer is de eerste sportschool in Nederland die 24 uur per dag open is. 'In Duitsland en Amerika is het al een hit. Dus we dachten: Waarom ook niet hier?', zegt sportschoolmedewerker Orryson Dulfer.
De sportschool in Zoetermeer trekt vooral mensen met onregelmatige werktijden. 'Bijvoorbeeld taxichauffeurs of politieagenten', zegt Dulfer. 'Tussen 1.00 uur en 3.00 uur zijn er meestal twaalf tot veertien personen hier binnen. Daarna wordt het rustiger. Vanaf vijf uur trekt het weer aan.'

Hongerige feestgangers

Ook de McDonald's in Delft is de eerste die de hele dag geopend is. Om 3.00 uur rijden er voornamelijk hongerige feestgangers uit het nachtleven door de McDrive. 'Het is ideaal omdat we 's nachts honger hebben', aldus een klant op het parkeerterrein. 'Als je gedronken hebt, heb je trek in eten'.