Afsluitingen in Den Haag door Prinsjesdag

DEN HAAG - Het centrum van Den Haag is dinsdag, zoals gebruikelijk op Prinsjesdag, voor een groot deel afgesloten voor het autoverkeer.

Sinds maandag is het Lange Voorhout tussen het Toernooiveld en de Vos in Tuinstraat al afgesloten. Dinsdagochtend geldt na 6.00 uur op veel plaatsen een parkeerverbod. De parkeergarages Plein en Heulstraat zullen ook niet bereikbaar zijn.  De Lange Houtstraat, Plein, Korte Vijverberg, Casuariestraat en Lange Poten zijn dan ook dicht. Na 11.45 uur worden ook de Hogewal, Scheveningseveer, Prinsessewal en de Anna Paulownastraat ontoegankelijk voor auto's.

Dinsdagochtend geldt na 6.00 uur op veel plaatsen een parkeerverbod. De parkeergarages Plein en Heulstraat zullen ook niet bereikbaar zijn.  De Lange Houtstraat, Plein, Korte Vijverberg, Casuariestraat en Lange Poten zijn dan ook dicht.

Ontoegankelijk

Na 11.45 uur worden ook de Hogewal, Scheveningseveer, Prinsessewal en de Anna Paulownastraat ontoegankelijk voor auto's.

De binnenstad blijft gewoon open voor fietsers. De gemeente Den Haag waarschuwt wel om je fiets niet vast te zetten aan een afzethek.

De Gouden Koets met Koning Willem-Alexander zal vanaf 13.00 uur van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof rijden. Op de route, via de Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Lange Houtstraat en het Plein naar het Binnenhof, zal een beperkt aantal oversteekplaatsen zijn voor voetgangers.

Live

Omroep West besteedt de hele dag aandacht aan Prinsjesdag op radio, televisie en internet. 's Ochtends zijn verslaggevers al op de Waalsdorpervlakte bij de Koninklijke Marechaussee. Op deze site is Prinsjesdag te volgen via een liveblog.  

Rond 15.00 uur worden de meeste straten weer vrijgegeven. 

Deel dit artikel: