Site noemt burgemeester nazi en wordt mogelijk vervolgd

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag bekijkt of het juridische maatregelen gaat nemen tegen de islamitische website dewarereligie.nl. Dat bevestigt een woordvoerster van het OM. Op de site, die vrijdag offline was, wordt de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen afgeschilderd als nazi en worden agenten beledigd.

Deze omschrijving stond in een ingezonden stuk dat was geplaatst naar aanleiding van de ontruiming van een veldje aan de Hondiusstraat zondag in Den Haag. De politie maakte een einde aan een bijeenkomst die volgens burgemeester Jozias van Aartsen niet was aangemeld. Het zou zijn gegaan om een groep radicale moslims.

Het politieoptreden werd op de website omschreven als 'een actie waaraan zelfs de nazi's in '44 niet zouden willen deelnemen.' De burgemeester wordt Jo(od)zias van Aartsen genoemd. En zo gaat de site door met meer hatelijkheden.

Aangifte

De beslissing van het OM hangt er mede vanaf of er aangifte wordt gedaan. 'Donderdag was dat nog niet het geval', zegt een woordvoerster van het OM. De politie wil bevestigen noch ontkennen dat er aangifte is gedaan. 'Daar doen we nooit mededelingen over.'

Burgemeester Van Aartsen wil helemaal niet reageren op de beledigingen. 'We hebben absoluut geen behoefte om hier iets over te zeggen', aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel: