Huisbezoek voor komst glasvezelnetwerk in Haags Benoordenhout

Veel kinderen willen internetpolitie blijkt uit onderzoek dat vrijdag is aangeboden aan Tweede Kamer
Veel kinderen willen internetpolitie blijkt uit onderzoek dat vrijdag is aangeboden aan Tweede Kamer
DEN HAAG - Inwoners van de Haagse wijk Benoordenhout krijgen huisbezoek om te kijken hoe hun woning het beste kan worden aangesloten op een open glasvezelnetwerk.
De komende week gaan de voorbereidende werkzaamheden van start voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het Benoordenhout. Daarvoor gaan medewerkers van Reggefiber, het bedrijf dat de glasvezel aanlegt, bij alle aangemeldde huizen langs.
lBij glasvezelkabels worden internet-, televisie- en telefoniesignalen omgezet in licht. Dit licht wordt door glazen vezels gestuurd die de dikte hebben van een haar. Door gebruik te maken van glasvezels gaat de snelheid van het internet omhoog en wordt beeld en geluid van een hogere kwaliteit.

5300 huishoudens

Inwoners van het Benoordenhout hebben eerder al ingestemd met het glasvezelkabelnetwerk. Er worden 5300 huishoudens aangesloten op het netwerk. Het Benoordenhout is koploper in dit project. Uiteindelijk is het de bedoeling dat heel Nederland toegang krijgt tot het open glasvezelkabelnetwerk van Reggefiber.