Voetbalwedstrijd ADO Den Haag-Vitesse afgelast

DEN HAAG - De voetbalwedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse van zaterdagavond is afgelast. Scheidsrechter Kevin Blom heeft het veld in de Kyocera Stadion bij een veldinspectie afgekeurd. Onder de huidige omstandigheden zouden er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor spelers.
Volgens de KNVB zijn er problemen met de afwatering. Daardoor staat er te veel water op het veld in het stadion. ADO Den Haag ontkent dat de afwatering in het stadion defect is en stelt dat de oorzaak nog niet bekend is. De gemeente Den Haag laat aanstaande maandag onderzoek doen naar de oorzaak.
De afgelasting wordt voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. De voetbalbond maakt zo snel mogelijk een nieuwe datum voor de wedstrijd bekend. Eerder op de middag vroeg ADO Den Haag bij de KNVB een extra veldkeuring aan, omdat de weersomstandigheden in Den Haag verslechterden.

Brandmelding

De brandmelding van zaterdag in het Kyocera Stadion speelt geen rol bij de afgelasting. Alle verkochte toegangskaarten blijven geldig. Komende maandag beslist de KNVB wanneer ADO Den Haag-Vitesse wordt ingehaald. ADO Den Haag-directeur Piet Jansen is er nog allerminst zeker van dat de problemen zijn opgelost voor de eerstvolgende thuiswedstrijd, volgende week tegen NEC.
Het veld is afgekeurd door Kevin Blom. De arbiter had het gevoel dat het veld dreef op water. ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn baalt als een stekker dat de wedstrijd is afgelast. 'De ploeg was klaar om Vitesse een heet avondje te bezorgen.'