Oorzaak overvloedige water op veld ADO Den Haag onduidelijk

DEN HAAG - Het is volgens ADO Den Haag onduidelijk waardoor het water op het veld van het Kyocera Stadion niet goed wordt afgevoerd. Om die reden is de eredivisiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse afgelast.
'Het water loopt onvoldoende weg op het deel tussen de middenstip en Midden Noord', concludeert ADO Den Haag-directeur Piet Jansen. Afgelopen zomer kreeg het Kyocera Stadion een nieuwe grasmat en werden er voorbereidende werkzaamheden verricht voor het wereldkampioenschap hockey dat volgend jaar in het ADO-stadion wordt afgewerkt. 'Het nieuwe gras is nog onvoldoende gehecht waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.'
Voor ADO Den Haag en de gemeente Den Haag is het een groot raadsel waardoor het water niet wegloopt. Aanstaande maandag laat de gemeente Den Haag, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het veld, onderzoek verrichten. 'Het water komt in een grote bak terecht en wordt vervolgens afgevoerd', legt Jansen uit. Hij weet niet of daar het probleem ligt en weet niet bij wie de schuld ligt. 'We gaan komende week met alle betrokkenen praten.'

'Alles eraan gedaan'

De afgelasting van ADO Den Haag-Vitesse wordt voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. Jansen stelt dat de Haagse club alles op alles heeft gezet om het veld in orde te maken. 'We hebben er met dertig man aan gewerkt. Er zijn gaten geboord in het veld waardoor het water naar beneden getrokken wordt. Het heeft onvoldoende geholpen.' Zo trainde ADO niet in het stadion en werd de wedstrijd van de ADO-vrouwen niet in het stadion gespeeld.
Piet Jansen is er nog allerminst zeker van dat de problemen zijn opgelost voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van ADO Den Haag, volgende week zaterdag tegen NEC.