VIP-tribune Prinsjesdag in Den Haag uitverkocht

DEN HAAG - Alle 2500 plaatsen voor de VIP-tribune voor Prinsjesdag op het Lange Voorhout in Den Haag zijn uitverkocht. Het is volgens Den Haag Marketing voor het eerst dat alle plaatsen op de speciaal voor Prinsjesdag gebouwde tribune bezet zijn.

Andere jaren bleven tribuneplaatsen gedeeltelijk onbezet, maar dit jaar zijn alle kaarten binnen enkele weken verkocht.

Volgens Mieke Smid van Den Haag Marketing heeft het te maken met koning Willem-Alexander, die dinsdag voor het eerst de troonrede voorleest. 'We hebben speciaal daarvoor de tribunecapaciteit uitgebreid van 1600 naar 2500 plaatsen, maar desondanks waren de kaarten snel weg.'

Rijtoer langs VIP-tribune

Een tribunekaart kost 15 euro per persoon, een VIP-arrangement 39,50 euro.

Tijdens de rijtoer van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal en terug passeert de Gouden Koets tweemaal de VIP-tribune. De koninklijke stoet vertrekt om 13.00 uur bij Paleis Noordeinde en arriveert om 13.15 uur bij de Ridderzaal.

Veel buitenlandse belangstelling

Het toeristisch bezoek neemt volgens Den Haag Marketing dankzij het nieuwe koningspaar flink toe. Veel buitenlanders hebben belangstelling voor onder meer de Koninklijke Stallen, de Paleistuinen en het Paleis Noordeinde. Vooral Duitsers tonen volgens Den Haag Marketing interesse na de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 'Duitsers zijn zeer begaan met ons koningshuis', zegt Smid. De meeste vragen van toeristen bij de VVV gaan over de koninklijke historie van Den Haag.

Volg Prinsjesdag dinsdag live op televisie, radio en internet.

Deel dit artikel: