Den Haag klaar voor Prinsjesdag

DEN HAAG - Den Haag is goed voorbereid op Prinsjesdag. Dat liet de gemeente maandag weten. De afgelopen weken is gewerkt aan bijvoorbeeld de communicatie over de bereikbaarheid van de stad tijdens de derde dinsdag in september en zijn er onder meer omleidingsborden geplaatst.

Vanaf afgelopen vrijdag zijn veegploegen bezig op en rond de route om de boel spik en span te maken. 'Op Prinsjesdag zelf worden 25 medewerkers van de veegdienst ingezet, zowel om de paardenpoep op te ruimen als om overig straatvuil op te ruimen', laat de gemeente weten. De veegploegen, gewapend met tien veegwagens en vier veegbussen, beginnen om 4.00 uur 's ochtends met werken en stoppen weer rond 19.00 uur.

Om te zorgen dat paarden niet uitglijden, stort een vrachtwagen zand op de route. Bovendien zijn er een aantal plaatsen ingericht voor het stallen en uitrusten van de paarden.

Vrijwillige politiemensen

'Let wel, er gebeurt nog veel meer, denk aan plaatsen van borden over omleidingen, overleg met de politie over veiligheidsmaatregelen, etcetera', laat een woordvoerder van de gemeente weten. De politie Haaglanden krijgt ondersteuning van tweehonderd vrijwillige politiemensen uit heel Nederland.

Vervoerder HTM zorgt verder nog dat er touwen in de tramrails worden gelegd op de route die de koninklijke stoet aflegt, zodat de koetsen niet vast komen te zitten in de sporen. De politie zet hekken langs de route.

Live

Prinsjesdag is dinsdag live te volgen bij Omroep West via televisie, radio en internet.

Deel dit artikel: