Prinsjesdagbezoekers druppelen Den Haag binnen

DEN HAAG - Het wisselvallige weer houdt bezoekers uit het hele land niet tegen om naar Den Haag te komen voor Prinsjesdag. Groepjes mensen verzamelen zich dinsdagochtend langs de route van de koninklijke rijtoer van de Gouden Koets tussen Paleis Noordeinde en de Ridderzaal in Den Haag.
Verslaggever van Omroep West Mariët Overdiep: 'De mensen trotseren het weer en komen toch naar Den Haag'. Veel van de toeschouwers dragen oranje hoedjes. Ook lopen er honden met oranje sjaaltjes rond.
Bij het Binnenhof staat een schoolklas. Juf Anja: 'Het is best een belangrijke dag voor dit land en het is natuurlijk superleuk dat we het koningshuis kunnen zien.'

'Aardig vrouwtje'

Even verderop staan zes broers uit Brabant. Ze zijn niet speciaal voor Prinsjesdag naar Den Haag gekomen, maar nu ze er toch zijn, vinden ze het wel leuk om te kijken. 'Máxima is een aardig vrouwtje om te zien. Ik ben helaas getrouwd, maar denk ook niet dat ik echt een kans zou hebben gemaakt.'
Er is al veel politie op straat. De politie Haaglanden verwacht net als andere jaren ongeveer 40.000 belangstellenden voor de tocht van de Gouden Koets. Dit jaar rijdt die voor het eerst met koning Willem-Alexander en koningin Máxima als koningspaar naar de Ridderzaal. Daar gaat Willem-Alexander voor het eerst de troonrede voorlezen.

Live

Prinsjesdag is dinsdag live te volgen bij Omroep West via televisie, radio en internet.