'NOS moet vrije middag Haagse ambtenaren betalen'

DEN HAAG - De NOS moet de kosten betalen van het naar huis sturen van de Haagse gemeenteambtenaren. Dat vindt de VVD in de Haagse gemeenteraad. Vanwege het Prinsjesdagdebat gaan Haagse ambtenaren dinsdagmiddag verplicht met betaald verlof. Het stadhuis sluit al om 15.00 uur, terwijl het debat pas om 20.30 uur begint.
VVD-fractieleider Martin Wörsdörfer vindt dat het de gemeente veel geld kost om de ambtenaren naar huis te sturen. ‘Ik mag hopen dat de rekening daarvoor niet bij de Hagenaar terecht komt. Dat zou te gek zijn. Daar is belastinggeld niet voor bedoeld,’ stelt hij.

Debat heeft invloed op service

De ambtenaren moeten al om drie uur het IJspaleis verlaten in verband met voorbereidingen en veiligheidsmaatregelen. De sluiting van het stadhuis op Prinsjesdag heeft daardoor direct effect op de dienstverlening van de gemeente, vindt de VVD. Wörsdörfer: ‘Daar kan dus op dinsdagmiddag geen enkele Hagenaar meer terecht, dat is weinig servicegericht.’
De fractievoorzitter wil weten wie dit allemaal betaalt en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld. De liberaal: ‘Uiteraard is het begrijpelijk dat de NOS gebruik wil maken van ons geweldige stadhuis. Dat neemt niet weg dat het te gek voor woorden is dat ambtenaren al om 15.00 uur naar huis moeten voor een debat wat pas in de avond begint.’

Auto niet parkeren na twee uur

Ook voor mensen die in het stadhuis willen parkeren heeft het debat gevolgen. De parkeergarage eronder is open tot twee uur. Uitrijden kan tot drie uur. De andere garages in het centrum zijn wel gewoon geopend.
Kijk voor alle informatie over Prinsjesdag ook op de liveblog van Omroep West