Haags stadhuis voor een dag zwaar beveiligd

DEN HAAG - Op Prinsjesdag wordt het stadhuis in Den Haag omgetoverd tot een vesting met detectiepoortjes. Dinsdagavond wordt daar het lijsttrekkersdebat gehouden. Voor de veiligheid moeten bezoekers dinsdagmiddag al hun spullen door de poortjes halen.

De NOS zendt als afsluiting van Prinsjesdag een live-debat uit tussen de fractievoorzitters van de zes grootste partijen. In de voorgaande jaren konden de politici reageren op de plannen van het kabinet direct na het aanbieden van het koffertje met de Miljoenennota aan de Tweede Kamer.

Het gesprek was meestal in de hal van de Kamer, maar dit jaar koos de NOS een ander tijdstip en een alternatieve locatie. De omroep gebruikte het Atrium al eerder voor uitzendingen rond verkiezingen en was erg tevreden over de mogelijkheden om er een debat in beeld te brengen.

Veiligheidsvoorzieningen

Na afloop van het live-debat houdt de gemeente Den Haag een grote receptie waarvoor Kamerleden en diplomaten zijn uitgenodigd. Vanwege de komst van Geert Wilders (PVV) zijn er strenge veiligheidsvoorzieningen.

Journalisten die het debat in het atrium willen bijwonen, moesten zich uiterlijk vrijdag aanmelden. De detectiepoortjes zijn gebruikelijk voor alle bijeenkomsten waarbij Geert Wilders te gast is. Ook alle tassen moeten worden gecontroleerd.

Het debat tussen de fractievoorzitters wordt gepresenteerd door Ferry Mingelen en NOS-nieuwslezer Annechien Steenhuizen.

Kijk voor alle berichten over Prinsjesdag ook op de liveblog van Omroep West

Deel dit artikel: