Parkeerboete voor walvistoeristen in 's-Gravenzande

WESTLAND - Het was een onaangename verrassing voor veel Westlanders die maandagavond naar de aangespoelde walvis zijn gaan kijken: een boete voor fout parkeren. Veel auto's stonden kriskras in de berm. Kosten: 90 euro.
Bij de Strandweg in 's-Gravenzande was het maandagavond een drukte van jewelste. Honderden mensen wilden de aangespoelde walvis op het strand zien liggen. In de drukte werden veel auto's in de berm geparkeerd. Maar langs één kant van de Strandweg geldt een parkeerverbod. En dus vonden de bestuurders bij terugkomst een bon onder hun ruitenwisser.
Hoeveel bonnen zijn uitgeschreven kan de politie nog niet zeggen, omdat nog niet alles is ingevoerd. 'Maar auto's stonden kriskras in de berm. Dat was gevaarlijk, hulpdiensten hadden er ook niet langs gekund. Terwijl het parkeerterrein aan het eind van de weg bij het strand nog half leeg was.'
De gemeente laat weten bezig te zijn extra parkeergelegenheid te creëren. Tot die tijd kan het parkeerterrein bij de strandopgang worden gebruikt. Kosten: twee euro.