Koning aangekomen bij de Ridderzaal in Den Haag

Prins Willem-Alexander
Prins Willem-Alexander
DEN HAAG - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdagmiddag rond 13.15 uur in de Gouden Koets gearriveerd op het Binnenhof in Den Haag. De vorst zal in de Ridderzaal de troonrede voorlezen.
De koning wordt vergezeld door koningin Máxima. Langs de route stonden veel belangstellenden. Al sinds de ochtend staan er duizenden Oranjefans langs de route van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof om een glimp op te vangen van de koets en de koninklijke familie. De politie verwachte 40.000 belangstellenden voor de tocht.

Onder anderen prins Constantijn en prinses Laurentien reden in een eigen rijtuig mee in de stoet. Ook leden van de hofhouding, politie te paard, een muziekkorps en het leger maakten deel uit van de stoet.
In de binnenstad zijn als extra beveiliging op diverse plaatsen betonnen bloembakken neergezet. Vanaf het vertrek van de stoet tot het moment dat die aankomt bij de Ridderzaal, wordt er elke minuut een saluutschot afgevuurd op het Malieveld. De politie zag enkele protestborden langs de route, maar ook steunbetuigingen voor het koningspaar. Reden tot ingrijpen was er niet, liet ze via Twitter weten.

Live

Prinsjesdag is dinsdag live te volgen bij Omroep West via televisie, radio en internet.